24 Eylül 2011 Cumartesi

Pitbull Nasıl Beslenir


İlk 7- 10 günlük dönemde, yeni doğan yavruların gözleri kapalı kalır. Bu süre zarfında, yavrular doğum ağırlıklarının iki katıdırlar ve aktiviteleri gittikçe artacaktır. Genel bir kural olarak, doğan yavrulardan her birinin doğum ağırlığı emzirme periyodu boyunca her hafta artmalıdır (ilk haftalarda artış daha az, son haftalara doğru daha fazla kilo artışı olabilir).
Bütün dişiler mükemmel anne olmalarına rağmen, bazı sinirli ve titiz anneler sakinleştirilmeye ve yeni yavrularını kabul etmelerine yardımcı olmak için özel bir dikkate gereksinim duyabilirler. Bu sadece anneyle değil, yavrularla da birlikte çalışmayı ve yavruları beslenme esnasında annenin meme başına yaklaştırmayı gerektirebilir. Az emzirilen yavrular diğerlerine oranla daha ufak olmakla birlikte bu yavruların vücut sıcaklıkları ve vücut ağırlıkları daha az olacaktır. Rutin olarak yavruların ele alınması, onların gelişmeleri ve durumları hakkında fikir sahibi olabilmemize olanak verecektir. Ancak yavru çok sık ele alınırsa, bu durum anneyi ve yavruyu strese sokacaktır. Bu nedenle yavrunun çok sık ele alınmasından kaçınılması önerilmektedir.
Tipik olarak yavrunun kuru mamayla ilk tanışması (ortalama 3-4 haftalık dönemde), genellikle annenin mama kabı vasıtasıyla ve mama kabının etrafında hoplayıp zıplarken patilerine bulaşan suyla ıslatılmış kuru mamanın yalanması yoluyla gerçekleşir. Yavrular 6 haftalık olduklarında, sütten kesilmek için hazır hale gelirler. Eğer yavrular, yaklaşık 4-5 haftalık olduklarında annelerinin mama kabından katı gıda almaya başlamışlarsa, bu dönemde de sütten kesilebilirler. Yavruların normal büyüme ve gelişmeleri için besin gereksinimi, yetişkin bir köpeğin ihtiyacından daha fazladır. Bu nedenle, büyüme, üreme ve tüm yaşam evreleri için eksiksiz tam ve dengeli besleyici diyetler önerilmektedir. Böylece, ilave olarak vitaminler, mineraller, et veya diğer katkı maddelerine ihtiyaç olmaz.
Yavrunun mide kapasitesi, onun günlük besin ihtiyacını sadece tek öğün besleme ile karşılamayı sağlayacak kadar yeterli büyüklükte değildir. Genç yavruların besin ihtiyaçlarının karşılanması için tabloda belirtildiği gibi az ve sık yemek verilmeli, her zaman taze su, temiz kap içinde bulundurulmalıdır

1 yorum: